2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Borůvkový koláč

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 250 g
máslo 125 g
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup

Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do pečiva, šlehačku, citronovou kůru jen cca ze ¼ citronu, bohatě to stačí. Ušleháme sníh z bílků, lehce ho vmícháme do těsta (mělo by být řidší, ne moc hutné), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a upečeme při 180° asi 40 minut.


 


RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...